Matematik

differential regning

05. oktober 2006 af deadpoetic (Slettet)
En bold kastes lodret opad. Boldens lodrette position y (meter) som funktion af tiden (sekunder) bliver y = f(t)=-4,91t^2 + 16,8t + 1,1.

Gør rede for, at f'(t)må være boldens (øjebliks-) hastighed til tiden t.

Hvordan redegør jeg lige bedst for det her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2006 af mathon

v = ds/dt (hvor ds er en lille strækning i det lille tidsrum dt.

Da bevægelsen her specielt er lodret betyder bare, at ds bliver til dy,

den lodrette hastighed til tiden t
er

v=dy/dt=f'(t)=d(-4,91t^2 + 16,8t + 1,1)/dt

v=-9.82t+16.8

Svar #2
05. oktober 2006 af deadpoetic (Slettet)

så siger jeg mange tak :) en stor hjælp.

Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.