Matematik
reducering af brøk HASTER!!
05. oktober 2006 af
tralalalala (Slettet)
er der nogen der kan reducere følgende brøk?
x^2-4/x+2 ??
det ville være en stor hjælp især med mellemregninger, da jeg så kan se hvad der er gjort
x^2-4/x+2 ??
det ville være en stor hjælp især med mellemregninger, da jeg så kan se hvad der er gjort
Svar #1
05. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Som sædvanlig mangler der sikkert parenteser!
(x²-4)/(x+2)
= [(x+2)(x-2)]/(x+2)
= x-2
for x != -2.
Som sædvanlig mangler der sikkert parenteser!
(x²-4)/(x+2)
= [(x+2)(x-2)]/(x+2)
= x-2
for x != -2.
Svar #2
05. oktober 2006 af tralalalala (Slettet)
tusind tak, men hvad er metoden, for nu er der en der er lidt mere kompleks
9x^2-16/9x^2+24x+16
og hvad gør man så?
9x^2-16/9x^2+24x+16
og hvad gør man så?
Svar #3
05. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Find først rødderne i tæller- og nævnerpolynomiet, og så tager vi det derfra.
Find først rødderne i tæller- og nævnerpolynomiet, og så tager vi det derfra.
Skriv et svar til: reducering af brøk HASTER!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
