Matematik
hjælp endnu en gang
05. oktober 2006 af
Arsenal (Slettet)
jeg tænkte på hvad giver den her så, for at se om jeg har regnet rigtigt. hmm
(a-b)²
evt. en nem måde at regne dem på....?
(a-b)²
evt. en nem måde at regne dem på....?
Svar #1
06. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)
Kvadratet på en toleddet størrelse:
(a-b)^2 = a^2+b^2-2*a*b
Der gælder også:
(a+b)^2 = a^2+b^2+2*a*b
Kontrol:
(a-b)*(a-b) = a^2-a*b-b*a + b^2 = a^2+b^2+2*a*b
//Sentinox
(a-b)^2 = a^2+b^2-2*a*b
Der gælder også:
(a+b)^2 = a^2+b^2+2*a*b
Kontrol:
(a-b)*(a-b) = a^2-a*b-b*a + b^2 = a^2+b^2+2*a*b
//Sentinox
Svar #2
06. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
#1:
Lige en lille fejl i din "kontrol".
=> (a-b)*(a-b) = a^2-a*b-b*a + b^2 = a^2+b^2-2*a*b
Lige en lille fejl i din "kontrol".
=> (a-b)*(a-b) = a^2-a*b-b*a + b^2 = a^2+b^2-2*a*b
Skriv et svar til: hjælp endnu en gang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
