Matematik

Hjælp til differentere.

07. oktober 2006 af Sahar (Slettet)
Hvordan differentiere man følgende funktioner:


f(x)=(2-1/2)(x^1/2 -4 +x^2)

f(x) = x^2*(x^1/2)

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2006 af eightx2 (Slettet)

Gang parenteserne ud, og så skulle det vist ikke være så svært.

Svar #2
08. oktober 2006 af Sahar (Slettet)

Det har jeg prøvet, men har svært ved at lægge de der kvadratrod x er sammen. Er der nogen der vil være sød til at differentiere funktionerne og forklar.. plz...

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Hvordan skal den første lyde? (Det kan ikke passe, at der skal stå (2-1/2)).

Mht. den anden: gang parentesere sammen (x^2*x^½=x^(5/2)), og brug potensreglen.

Svar #4
08. oktober 2006 af Sahar (Slettet)

Nej, det er min fejl, funktionen hedder:
f(x)=(2-1/2x)(x^1/2 -4 +x^2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Ahh. Well, du kan enten gange paranteserne ud og differentiere ledvist, eller benytte produktreglen og derefter forkorte.

Skriv et svar til: Hjælp til differentere.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.