Matematik

Hjælp til polynomier!

08. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Funktionen f med forskrift: f(x)=x^3-5x^2-7x+35 er kontinuert.

Gør rede for, at f har et nulpunkt mellem 2 og 3!

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør her! Altså, jeg har fundet denne formel: f(x1)=0, men hvordan bruger jeg den til noget?

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2006 af Dunnar (Slettet)

f(2)=9
f(3)=-4
Du ved funktionen er kontinuert, så må der være et nulpunkt mellem 2 og 3, da f(2) er positiv og f(3) negativ

Svar #2
08. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Aha.. Må jeg sprøge hvordan du fandt frem til at f(2)=9 og f(3)=-4 ? Bare så jeg ved det til næste gang :)

Svar #3
08. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Nå ja, det kan jeg selvfølgelig godt se nu! Du har bare sat 2 og 3 ind i funktionen.. Fint nok, mange tak for hjælpen!

Nu da du lader til at vide noget om polynomier, kunne du måske hjælpe mig med en anden opgave også?

Jeg har funktionen: f(x)=x^2+0,6x-4,32 !

Jeg skal så beregne toppunktet og finde rødderne!

Hvordan ville du gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2006 af Dunnar (Slettet)

Har du ikke en formel for at finde toppunktet? Jeg har ikke en matematikbog ved hånden, så kan ikke huske den.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2006 af Dunnar (Slettet)

(-b/(2a) , -(b^2-4ac)/(4a)) jeg spurgte google og fandt den.

Så sætter du "bare" ind:
a er tallet foran x^2
b er tallet foran x
c er tallet der står alene

Svar #6
08. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jeg kan se, at man skal bruge samme formel som ved en parabel, så nu kan jeg faktisk godt selv! Heh, gik faktisk lige op for mig!

Men måske kan du stadig hjælpe mig med at finde rødderne?

Svar #7
08. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

#5 - Er du sikker på at formlen ikke er: (-b/(2a), (-d/(4a) ? Det står der i min bog, for toppunktet for en parabel!

Jeg har fået toppunktet til: (-0,3;-4,41)

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2006 af Dunnar (Slettet)

Hvad er d?

Svar #9
08. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

D er diskriminanten, og den udregnes med: b^2-4ac, så jeg har fået d til: 17,64!

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2006 af Dunnar (Slettet)

Jeg skal gå nu, så du får svaret:
d=b^2-4ac altså er det du og jeg har skrevet det samme!

Svar #11
08. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay.. Rødderne er jeg stadig i tvivl om!

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2006 af me_strix (Slettet)

rødderne er x=(-b+kvardratroden af d)/2a
og x=(-b-kvardratroden af d)/2a

Du kan altid tjekke resultatet ved at skrive funktionen ind på din graflommeregner. Og derefter se hvor parablen skære x-aksen.

Skriv et svar til: Hjælp til polynomier!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.