Matematik
2 opgaver...
08. oktober 2006 af
mch90 (Slettet)
OPG 1)
Hvis Allan bruger 80 kr. og Bent bruger 50kr. vil Bent have dobbelt så meget som Allan.
Hvis i stedet Allan bruger 20 kr. og Bent 280 kr. vil Allan have 3 gange så meget som bent.
Hvor mange penge har de hvis de ikke bruger nogen.
Jeg ved det skal være:
Allan = 230 kr.
Bent = 350 kr.
Men ved ikke hvordan jeg skal stille det op i en ligning
OPG 2)
Et A4-ark har fået sin størrelse og navn, fordi man har foldet et stykke A0 4 gange, hvor man bibeholder det aflange format hver gang. Et stykke A0 har et areal på 1 kvadratameter og forholdet mellem siderne er "kvadratrod 2" *
Beregn hvilke formater A0, A1, A2, A3 & A4 har, regnet i hele mm.
En normal papirkvalitet hedder 80 g, og betyder at vægten er 80 g pr. m2, dvs for et A0. Hvor meget vejer et stykke A4?
* Kvadratroden af 2
Lidt hjælp kunne være rigtig rart...
Hvis Allan bruger 80 kr. og Bent bruger 50kr. vil Bent have dobbelt så meget som Allan.
Hvis i stedet Allan bruger 20 kr. og Bent 280 kr. vil Allan have 3 gange så meget som bent.
Hvor mange penge har de hvis de ikke bruger nogen.
Jeg ved det skal være:
Allan = 230 kr.
Bent = 350 kr.
Men ved ikke hvordan jeg skal stille det op i en ligning
OPG 2)
Et A4-ark har fået sin størrelse og navn, fordi man har foldet et stykke A0 4 gange, hvor man bibeholder det aflange format hver gang. Et stykke A0 har et areal på 1 kvadratameter og forholdet mellem siderne er "kvadratrod 2" *
Beregn hvilke formater A0, A1, A2, A3 & A4 har, regnet i hele mm.
En normal papirkvalitet hedder 80 g, og betyder at vægten er 80 g pr. m2, dvs for et A0. Hvor meget vejer et stykke A4?
* Kvadratroden af 2
Lidt hjælp kunne være rigtig rart...
Svar #1
08. oktober 2006 af D@niel (Slettet)
1:
Allans formue = X , Bents formue = Y
X-80 = (Y-50)*2
og
(X-20)*3 = Y-280
Allans formue = X , Bents formue = Y
X-80 = (Y-50)*2
og
(X-20)*3 = Y-280
Svar #2
08. oktober 2006 af mathon
Allan x kr
Bent y kr
I: (x-80)*2 = y-50
x-20 = 3(y-280)
II:
I: 2x-160 = y-50
II: x-20 = 3y-840
I ganges igennem med 3
III: 6x-480 = 3y-150
IV: x-20 = 3y - 840
IV subtraheres fra III
5x-460 = 690
5x = 1150
x=230,
som indsættes
i
II: 230-20 = 3y-840
210 = 3y-840, hvoraf
3y = 1050
y = 350
Bent y kr
I: (x-80)*2 = y-50
x-20 = 3(y-280)
II:
I: 2x-160 = y-50
II: x-20 = 3y-840
I ganges igennem med 3
III: 6x-480 = 3y-150
IV: x-20 = 3y - 840
IV subtraheres fra III
5x-460 = 690
5x = 1150
x=230,
som indsættes
i
II: 230-20 = 3y-840
210 = 3y-840, hvoraf
3y = 1050
y = 350
Skriv et svar til: 2 opgaver...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
