Matematik

reducer brøken

08. oktober 2006 af hamlet (Slettet)
hej...jeg er meget i tvivl om denne reducerings opgave:

Reducer brøken: ((x^2+4x+4)(x-2)^2) / (x^2-4)

Jeg har fået den til (x^2/-4) -2

Men synes det ser Meget forkert ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2006 af mathon

hvordan er dine beregninger?

Svar #2
08. oktober 2006 af hamlet (Slettet)

((x^2+4x+4) + x^2 + 4-2*2x)/ x^2-4 =

(4x+4+x^2+4-4x) / -4 =

(x^2+8) / -4 =

(x^2/-4) -2

Er dette rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2006 af Martinen (Slettet)

(x^2+4x+4)(x-2)^2)= (x^2+4x+4)(x^2-4x+4)=
x^4-16x+16=(x^2-4)^2
(x^2-4)^2/(x^2-4)=x^2-4 qed

Svar #4
08. oktober 2006 af hamlet (Slettet)

Mangler du ikke divisionstegnet??? det skal jo divideres med (x^2-4) ??

Svar #5
08. oktober 2006 af hamlet (Slettet)

hov undskyld...nu kan jeg godt se du har det med længere nede... Tak for hjælpen:)
Hvad betyder iøvri 'qed' ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#5:
"Quod erat demonstrandum" => "Som hvilket skulle bevises" ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2006 af mathon

((x^2+4x+4)(x-2)^2) / (x^2-4)

((x+2)^2*(x-2)^2) / ((x+2)(x-2))

(x+2)*(x-2) = x^2-4

Skriv et svar til: reducer brøken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.