Matematik

højden fra c i en retvinklet trekant

08. oktober 2006 af vans (Slettet)
hej

hvordan bestemmer man højden fra C i en retvinklet trekantABC med a= 5 b= 12 c= 13?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan enten benytte sin og cos eller du kan udnytte at højden fra C danner to nye trekanter. Disse to trekanter og trekant ABC er ensvinklede.

Svar #2
08. oktober 2006 af vans (Slettet)

nu spørger jeg nok lidt dumt, men hvordan skal jeg så helt præcist gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Beregn først vinkel A (eller B). Her kan du benytte sinA=a/c.

Herafter kan du beregne h. sinA=h/12.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2006 af mathon

i en retvinklet trekant er arealet T

1/2*a*b = T = 1/2*h*c,
hvoraf
a*b = h*c
eller

h =(a*b)/c


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2014 af 123434 (Slettet)

Får det til 17,7. Men det virker forkert

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2014 af 123434 (Slettet)

6,71

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2014 af mathon

                     h=\frac{a\cdot b}{c}=\frac{5\cdot 12}{13}=\frac{60}{13}\approx 4,62


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2014 af 123434 (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: højden fra c i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.