Matematik

Integrale regning

09. oktober 2006 af Mille_87 (Slettet)
Jeg har en opgave der lyder således:

Grafen for funktionen f(x)= -x^2+9 afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal.

Beregn arealet af M:

Jeg har hermed fundet grænserne for funktionen f, ved at sætte f(x) = 0. Grænserne er = 3 v -3

Derefter har jeg fundet stamfunktionen til f(x)
Den er: F(x) = 9x-(x^3/3)

Derefter har jeg bare indsat grænserne, men jeg får arealet til at være lig med 0, hvilket nok ikke helt stemmer!

Er der noget jeg har gjort forkert undervejs?
Håber I kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2006 af mathon

3
S(-x^2+9)dx
-3


3
[-1/3x^3+9x] = [-1/3*3^3+9*3 - (-1/3*(-3)^3+9(-3)]
-3

[-9+27 - (9+(-27)] = 18-(-18) = 36


Svar #2
09. oktober 2006 af Mille_87 (Slettet)

Okay... jeg er med nu!

Tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Integrale regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.