Matematik
Faktorisering af 2-gradsligning
09. oktober 2006 af
superwoman8 (Slettet)
Jeg skal bruge hjælp til faktorisering af en andengradsligning:
4x^2-19x+7
Jeg er i tvilv om hvad der menes eller hvordan det skal gøres? HVis nogen evt. kan lede mig på vej ville det være rart
4x^2-19x+7
Jeg er i tvilv om hvad der menes eller hvordan det skal gøres? HVis nogen evt. kan lede mig på vej ville det være rart
Svar #1
09. oktober 2006 af ibibib (Slettet)
Bestem rødderne og benyt formlen
f(x)=a(x-x1)(x-x2),
hvor x1 og x2 er røddeerne.
f(x)=a(x-x1)(x-x2),
hvor x1 og x2 er røddeerne.
Svar #2
09. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Find røderne(grafens nulpunkter) og indsæt røderne i denne formel:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
hvor r1 og r2 er rødderne i andengradspolynomiet..
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
hvor r1 og r2 er rødderne i andengradspolynomiet..
Svar #3
09. oktober 2006 af superwoman8 (Slettet)
Så jeg finder x(røøderne) for ligningen ved først at finde diskriminanten og derefter x
Men hvad står a så for x? Hmm.
Men hvad står a så for x? Hmm.
Skriv et svar til: Faktorisering af 2-gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
