Fysik
Karakteristik...hjælp!
11. oktober 2006 af
Amaana (Slettet)
Hej.
Jeg har fået en graf, der viser karakteristikkerne for to resistorer. Jeg skal bestemme resistansen af hver af resistorerne.
Jeg har lavet og fået at den 1. resistor til 50 ohm og den anden til 100 ohm. Men spml. 2 er lidt svært og håber at I kan hjælpe mig. Der stå: Tegn karakteristikken for parallelkobling af de to resistorer. Hvad er strømstyrken gennem parallelkoblingen, når spændingsfaldet over den er 40 v.
Hvilke formel skal jeg bruge? Håber at I kan hjælpe mig.
På forhånden mange tak
NB. Jeg har prøvet den og brugt den formel: U = R*I <=> I = U/R = 40/33,3 = 1,2012 = 1,2A.
R=1/50 +1/100 = 0,03^-1 = 33,3. Bar for et vise hvordan jeg har udregnet R.
Er det rigtigt? Jeg vil gerne være sikker på om jeg har lavet det rigtigt.
Jeg har fået en graf, der viser karakteristikkerne for to resistorer. Jeg skal bestemme resistansen af hver af resistorerne.
Jeg har lavet og fået at den 1. resistor til 50 ohm og den anden til 100 ohm. Men spml. 2 er lidt svært og håber at I kan hjælpe mig. Der stå: Tegn karakteristikken for parallelkobling af de to resistorer. Hvad er strømstyrken gennem parallelkoblingen, når spændingsfaldet over den er 40 v.
Hvilke formel skal jeg bruge? Håber at I kan hjælpe mig.
På forhånden mange tak
NB. Jeg har prøvet den og brugt den formel: U = R*I <=> I = U/R = 40/33,3 = 1,2012 = 1,2A.
R=1/50 +1/100 = 0,03^-1 = 33,3. Bar for et vise hvordan jeg har udregnet R.
Er det rigtigt? Jeg vil gerne være sikker på om jeg har lavet det rigtigt.
Svar #1
11. oktober 2006 af fixer (Slettet)
Det ser slet ikke dårligt ud. Parallelforbindes to modstande, R1 og R2, kan er den samlede modstand R bestemt ved
1/R = 1/(R1) + 1/(R2)
og talindsættelse giver R = 33 Ohm. Husk at du ikke kan angive resultatet med flere betydende cifre end hvad R1 og R2 er opgivet med (her: 2).
Karakteristikken er blot en (I,U)-graf eller en (U,I)-graf og du har allerede fat i Ohms lov som giver forbindelsen mellem strømmen I gennem og spændingen U over parallelmodstanden R. Du skal blot afbilde den i et (I,U)- eller (U,I)-koordinatsystem.
1/R = 1/(R1) + 1/(R2)
og talindsættelse giver R = 33 Ohm. Husk at du ikke kan angive resultatet med flere betydende cifre end hvad R1 og R2 er opgivet med (her: 2).
Karakteristikken er blot en (I,U)-graf eller en (U,I)-graf og du har allerede fat i Ohms lov som giver forbindelsen mellem strømmen I gennem og spændingen U over parallelmodstanden R. Du skal blot afbilde den i et (I,U)- eller (U,I)-koordinatsystem.
Skriv et svar til: Karakteristik...hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
