Matematik

det tager to sekunder

11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)
a)14*e^(-x)=8
b)e^(-3x+5)=31
c)73*e^½x=16
d)8*e^(x+5)=e^-x

please hjælp mig med at løse de her ligninger!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

et hint: for at opløse e tager du ln på begge sider a =-tegnet..
eks: e^3x=8 <=> ln(e^3x)=ln8 <=> 3x=ln8 <=> x=ln(8)/3


Svar #2
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

a) 14*e^(-x)=8 kan du ikke forklare mig hvordan man kan løse den her?

Svar #3
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?

Svar #4
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

b)der skal står e^(-3x+x)=31 og ikke e^(-3x+5)=31

e^(-3x+x)=31 <=>ln(e^(-3x+x)=ln(31)<=>-3x+x=ln(31)<=>
x=-ln(31)/2 er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

a) 14*e^(-x)=8
Forsøg så vidt muligt at få e-delen til at stå alene.. her kan du f.eks dividere med 14

14*e^(-x)=8 <=> e^(-x)=8/14
Så kan du tage ln på begge sider:
ln(e^(-x)=ln(8/14) (ln(e) forsvinder, da de opløser* hinanden)

ln(e^(-x)=ln(8/14) <=> -x=8/14 <=> x= -8/14

Forstår du?
Mvh.. :)

*lidt dårligt ordvalg, men i mangel a bedre går det

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

b) Korrekt :D:D

Svar #7
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

Når jeg løser den ved hjælp af lommeregnen, får jeg
x til at være ln(7/4).Hvordan kan det være??

Svar #8
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

Kan du hjælpe mig også med de andre to??:-)

Svar #9
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

plzz hjælp

Skriv et svar til: det tager to sekunder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.