Matematik

Lineær Sammenhæng

11. oktober 2006 af Filip0609 (Slettet)
Ozonlaget i atmosfæren beskytter mod solen ultraviolette stråling. Ozonlagets gennemsnitstykkelse er registret siden 1979. I en model antager man at der er én lineær sammenhæng mellem ozonlagets gennemsnitstykkelse y og antal x efter 1979 ( dvs. x=0 i år 1979 og f.eks. er x=10 i år 1989) Ozonlagets gennemsnitstykkelse måles i Dobson-enheder.

A) Bestem ligningen for den lineære sammenhæng, når du ved at ozonlagets gennemsnitstykkelse i 1981 var 348 Dobson-enheder og i 1989 var det 334 Dobson-enheder.

-Jeg har fået svaret til: y=-1,75x-351,5
Er det rigtigt. Er der nogle der vil checke resultatet

Svar #1
11. oktober 2006 af Filip0609 (Slettet)

Behøver ikke..Har regnet den ud ;D

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2006 af mathon

y = a*delta_x + b

348 = a*(1981-1979) + b

334 = a*(1989-1979) + b
eller

2a + b = 348

10*a + b = 334

(to ligninger med to ubekendte af første grad)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2006 af mathon

a = -1.75 og b = 351.5,
altså

y = -1.75x + 351.5,

mon ikke du bare har "kikset" et fortegn?

Skriv et svar til: Lineær Sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.