Biologi

biologi

11. oktober 2006 af morten-2 (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med disse spørgsmål? plz hjæp hvis i kan.

1) hvad er det for næringsstoffer som planter især behøver for at kunne vokse?

2) planter skal have næringsstoffer for at kunne vokse, også planter i et vandløb. hvad vil der ske med et vandløb hvis man i lang tid udleder mange plante næringsstoffer?

3) et vandløb kan få tilført plante næringsstoffer fra omgivelserne. fra hvilken type omgivelser er det især, at der siver overskud af plante næringsstoffer ud?

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2006 af egeris (Slettet)

1) fosfor, amonium, kalcium

2) så vil der komme planteplankton, som sgygger for sollys. Det resulter i at bundplanterne i vandløbet ikke får noget lys og derfor dør. Når planteplanktonet dør daler de mod bunden hvor de bliver omdannet af bakterier. Bakteriernes proces bruger ilt og omdanner algerne til næringstoffer. Derfor bliver der iltmangel i vandløbet, og fisk ville ikke kunne leve der.

3)Landbruget gøder deres marker, og noget af denne gødning siver ud til vandløbene sammen med nedbøren. Elelrs dannes der næringsstoffer når en organisme i vandet dør. Her sørger bakterierne via deres respiration at omdanne døde planter, dyr og alger.

Svar #2
11. oktober 2006 af morten-2 (Slettet)

tak for svaret...

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2006 af akadina (Slettet)

Jeps...

1) Planter har brug for næringssaltene fosfat og nitrat. Deruduver har de selvfølgelig brug for lys og CO2 til fotosyntesen.

2) Hvis man udleder mange næringsstoffer i en sø eller et vandløb, vokser algebestanden så meget at dyreplanktonen ikke kan nå at spise det, derfor falder det til bunden hvor det rådner. Forrådnelsesprocessen forbruger ilten på bunden, så de dyr der lever der kvæles.

3)Landbruget. Når landmanden hælder mere gødning ud over sine marker end planterne kon nå at forbruge, siver det ned i grundvandet og videre ud i søer og vandløb.

:-) Akadina

Svar #4
11. oktober 2006 af morten-2 (Slettet)

tak for svaret akadina

Brugbart svar (1)

Svar #5
06. maj 2007 af meross (Slettet)

hvad betyder dyreplanktonen og hvad er forrådnelsesprocessen???

Skriv et svar til: biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.