Matematik
reducering
12. oktober 2006 af
hamlet (Slettet)
Hejsa...skulle meget gerne komme frem til en andengradsligning, efter at have reduceret følgende:
x^2-2x+(x/2+4)^2 - 4(x/2+4) = 5
x^2-2x+(x/2)^2 +16+4x-2x-16 = 5
x^2 + x^2/4 - 5 = 0
Hvordan kommer jeg videre, så der både er x^2 og x tilbage, så den kan udregnes som andengradsligning???
På forhånd tusind tak:)
x^2-2x+(x/2+4)^2 - 4(x/2+4) = 5
x^2-2x+(x/2)^2 +16+4x-2x-16 = 5
x^2 + x^2/4 - 5 = 0
Hvordan kommer jeg videre, så der både er x^2 og x tilbage, så den kan udregnes som andengradsligning???
På forhånd tusind tak:)
Skriv et svar til: reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
