Matematik

Reducer.

12. oktober 2006 af bravery (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med at reducere?

1. (4x-3)^2-(3x+2)^2-7x(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Vis dine udregninger, så retter vi dig. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2006 af Yieth (Slettet)

(4x-3)^2-(3x+2)^2-7x(x-1)

jeg sætter bogstaver ind i steder for tallene
(a-b)^2-(c+d)^2-e(f-g)

har delt den op i de tre dele:

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab
(c+d)^2 = c^2 + d^2 + 2cd
e(f-g) = ef - eg

med nu?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

Hvorfor ikke bare gange paranteserne ud fuldstændig på normal vis?

16x^2+9-24x... osv.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

(4x-3)²-(3x+2)²-7x(x-1)

...vha. kvadratsætningerne bliver det:

(16²+9-24x)-(9x²+4+12x)-(7x²-7x)

...opløses parenteserne bliver det:

16²+9-24x-9x²-4-12x-7x²+7x

...lægges leddene sammen bliver det:

-29x+5
=======

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4: Fejl
16²+9-24x-9x²-4-12x-7x²+7x
...skal rettes til:
16x²+9-24x-9x²-4-12x-7x²+7x

Skriv et svar til: Reducer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.