Matematik

VEKTOR

17. oktober 2006 af Mahinth (Slettet)
Hej.. jeg har en opgave der hedder

bestem projektionen af vektor a = (3 1) på linien gennem punkterne P(2,3) og q(6,1)


npgen der kan hjælpe.-- er heelt lost...

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Find projektionen af vektor a på linjens retningsvektor.

Svar #2
17. oktober 2006 af Mahinth (Slettet)

?? ^^

det gjorde det ikke meget bedre.. .
fatter det virkelig ikke.:S

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Du har en formel til at finde projektionen af en vektor på en vektor:

a på b = a·b/|b|²·vektor b.

Svar #4
17. oktober 2006 af Mahinth (Slettet)

jaeh.. den formel har jeg også... men det jeg slet ikke fatter en skid af er om vektor b bare er linien (2,3) og(6,1) (altså den linie der kommer af de to punkter)


Svar #5
17. oktober 2006 af Mahinth (Slettet)

så altså

a1 = a*b/(|b|^2)*vektor b

vektor a = (3 1)
vektor b = (4 -2)

hovrn ska jeg så lave udregningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2006 af mathon

|b|= ((4)^2+(-2)^2)^.5 = 20^.5 = sqr(20)

a*b=(3*4+1*(-2)=12-2=10

a1_vektor = a_vektor*b_vektor/(|b|^2)*vektor_b


a1_vektor = 10/(20^.5)^2*(4, -2)

a1_vektor = 10/20*(4, -2)

a1_vektor = 1/2*(4, -2)= (2, -1)





Skriv et svar til: VEKTOR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.