Engelsk

Essay 2

19. oktober 2006 af Julie246 (Slettet)
Hej.

Er der nogle der kan fortælle mig, hvad et essay til e engelsk tekst, helt konkret skal indeholde, og hvordan man evt. kan opbygge det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2006 af peder19 (Slettet)

Gode råd til essay-skrivning. LS/02

Inden du begynder at skrive: Stil spørgsmål til teksten. Feks: Hvorfor lyver Mark overfor moderen? Hvorfor tror han, at hun bedre kan acceptere, at det er en ung pige, der har fået Nicky’s hjerte? Hvorfor får vi at vide i begyndelsen af novellen, at moderen ønskede sig en pige?

Find de citater, der kan give svar på dine spørgsmål, inden du begynder at skrive.

Et essay er tredelt:
a) en indledning, der fortæller hvilket problem, ’tema’, der bliver behandlet i novellen. Denne indledning er vigtig, idet den giver dispositionen for hvad man skal skrive om i hoveddelen. Den giver essayet Fokus. Lad være med at opremse 10 forskellige temaer. Et, højst to, som kan beskrives med abstrakter eller ej. Det kan være en ide at skrive indledningen til sidst, men man skal fra starten af være sikker på, hvad det er, man vil skrive om i hoveddelen.

b) Hoveddelen: her analyserer man teksten med henblik på at redegøre for det problem, man har skitseret i indledningen.
Er man helt på bar bund, kan man karakterisere hovedpersonen og prøve at finde ud af hvad hans/ hendes problem / dilemma er
Undlad at referere i et essay. Vi vil kun høre om, hvori det underlige, mærkelige, problematiske består, samt gerne et bud på hvorfor. Her skal man altid kunne dokumentere sine påstande. Ikke de indlysende, men dem der er behov for at dokumentere. Husk altid mindst to henvisninger til teksten. Lav ikke for lange citater, og sørg for at de dokumenterer det, du ønsker, de skal dokumentere.
Gør altid rede for en underlig opbygning af teksten, f.eks synsvinkelskift, tidsskift etc., hvis det kan forklare noget.

Lad være med at blive grebet af en diskussion/debat og køre ud af en tangent. Du skal analysere! Man kan øve sig i at spotte de problematiske passager i teksten. De kommer tit til sidst, er sprogligt lidt svære at have med at gøre, og er i hvert fald forståelsesmæssigt ikke indlysende.

Pas på at citater heller ikke fylder for meget eller erstatter ’egenproduktion’. Et citat skal altid indledes med en forklaring eller følges af en forklaring/uddybning/ tolkning. De må ikke stå alene, selvforklarende.

c)
En afslutning opsummerer, hvad tekstens problem var på en overskuelig og pædagogisk måde. en slags konklusion.
Skriv ca 2 sider min.

Skriv et svar til: Essay 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.