Matematik

Skæringspunkt mellem linje og cirkel

19. oktober 2006 af Hannibal den store (Slettet)
Har cirklens ligning og en linjes ligning og så skal jeg finde ud af hvornår de skærer hinanden. Så er det jo at man sætter linjens ligning ind på y's plads. Ville så gerne høre hvad nogle får når de regner den her ud ved reducering?

(x-6)^2 + (y-7)^2 = 6,32

y=1/3x + 5

(x-6)^2 + ((1/3x + 5)-7)^2 = 6,32

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

x = 3,615 og x = 8,385

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2006 af mathon

(x-6)^2 + ((1/3x + 5)-7)^2 = 6,32

eller

10*((x-6)^2)/6 = 158/25

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2006 af mathon

10*((x-6)^2)/6 = 158/25

rettes til

10*((x-6)^2)/9 = 158/25

Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem linje og cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.