Fysik
Gnidning
19. oktober 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Hej (igen)…
Nogle der lige hurtig ville tjekke denne opgave igennem? Jeg er nemlig ikke sikker på mine enheder og om jeg overhovedet har løst opgaven rigtig… Hvis jeg er helt på gale spor, er i mere end bare velkomne til at få mig på rette spor…
Her komme opgaven i hvert fald:
Et fyldt skab med masse 70 kg skubbes hen over gulvet. Gnidningskoefficienten mellem skab og gulv er 0,35.
a)Beregn størrelsen af ”skubbekraften”
For at beregne størrelsen af skubbekraften har jeg følgende oplysninger:
70 kg = my. Dette er i dette tilfælde den statistiske gnidningskraft (?)
0,35 = Gnidningskoefficienten
Nu kan jeg sætte mine oplysninger ind i nedstående formel, så resultatet kommer til, at se således ud:
F_gnid = my * F_n = my * m * g
F_gnid = 0,35 * 70 kg * 9,82
F_gnid = 240,59 m/s (?)
På forhånd mange tak
Mathilde
Nogle der lige hurtig ville tjekke denne opgave igennem? Jeg er nemlig ikke sikker på mine enheder og om jeg overhovedet har løst opgaven rigtig… Hvis jeg er helt på gale spor, er i mere end bare velkomne til at få mig på rette spor…
Her komme opgaven i hvert fald:
Et fyldt skab med masse 70 kg skubbes hen over gulvet. Gnidningskoefficienten mellem skab og gulv er 0,35.
a)Beregn størrelsen af ”skubbekraften”
For at beregne størrelsen af skubbekraften har jeg følgende oplysninger:
70 kg = my. Dette er i dette tilfælde den statistiske gnidningskraft (?)
0,35 = Gnidningskoefficienten
Nu kan jeg sætte mine oplysninger ind i nedstående formel, så resultatet kommer til, at se således ud:
F_gnid = my * F_n = my * m * g
F_gnid = 0,35 * 70 kg * 9,82
F_gnid = 240,59 m/s (?)
På forhånd mange tak
Mathilde
Svar #1
19. oktober 2006 af KickAzz (Slettet)
F_gnid = 0,35 * 70 kg * 9,82 m/s^2 = 240,59 N ~ 0,24 kN
(2 betydende cifre!)
Husk på, at kræfter angives i N (newton), evt. med præfiks.
(2 betydende cifre!)
Husk på, at kræfter angives i N (newton), evt. med præfiks.
Skriv et svar til: Gnidning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
