Matematik
Mat. Opg..
21. oktober 2006 af
viggojensens (Slettet)
Jeg sidder med en opg. jeg ikke rigtigt ved hvordan jeg skal løse:
Jeg har en funktion:
f(x)=(2x-4)^(3/2)
jeg kender også grænserne (2,5 & 4) og arealet til M, dvs. arealet fra grænserne og op til funktionen = 6,2.
Det oplyses at længden af grafen for f fra et punkt P(a,f(a)) til et punkt Q(b,f(b)) er:
b
S sqrt((f`(x))^2 + 1)
a
Opgaven er, at jeg skal beregne omkredsen af punktmængden M....
Jeg har en funktion:
f(x)=(2x-4)^(3/2)
jeg kender også grænserne (2,5 & 4) og arealet til M, dvs. arealet fra grænserne og op til funktionen = 6,2.
Det oplyses at længden af grafen for f fra et punkt P(a,f(a)) til et punkt Q(b,f(b)) er:
b
S sqrt((f`(x))^2 + 1)
a
Opgaven er, at jeg skal beregne omkredsen af punktmængden M....
Svar #1
21. oktober 2006 af Lurch (Slettet)
overvej hvad der afgrænser punktmængden M... Hvordan ser det ud geometrisk? Tegn grafn i intervallet på et stykke papir, og afgrænd arealet M. Da vil du kunne se hvilke længder du skal kende for at beregne omkrdsen
Svar #2
21. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)
ja, altså.. jeg skal bruge funktionens længde... som jo må være det intergrale jeg har fået oplyst.. ik?
og så skal jeg kende en lodret linie som skærer x-aksen i 4..... og så skal jeg kende x-aksen.. hvilket jeg jo gør... 4-2,5=1,5..
Men hvad er fremgangsmetoden`?
og så skal jeg kende en lodret linie som skærer x-aksen i 4..... og så skal jeg kende x-aksen.. hvilket jeg jo gør... 4-2,5=1,5..
Men hvad er fremgangsmetoden`?
Svar #3
21. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)
Jeg har jo ingen mulighed for at kende den vandrette linie... så vidst jeg ka de det??..
Skriv et svar til: Mat. Opg..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
