Matematik

Hjælp skal aflevere i morgen

22. oktober 2006 af am1907 (Slettet)
Opgave 1

En funktion er givet ved

f(x)=2x¨3+6x¨2-4x+9 / x¨2+x-12


Bestem ligningerne for funktionen asymptoter


Opgave 2

Tegn grafen for nedenstående funktion på grundlag af en funktionsundersøgelse, som omfatter samtlige punkter

f(x)= x¨3 / x+2

Nogen som kan hjælpe mig med dissse to opgaver?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Opgave 1
Hvis brøkstregen er lang:
Lodrette asymtoter: Nulpunkter i nævneren som ikke er nulpunkter i tælleren. (Hvis et tal er nulpunkt i både tæller og nævner skal du faktorisere og forkorte).

Skrå asymptote: Da graden af tælleren er netop en større end graden af nævneren er der en skrå asymptote. Du finder ligningen ved polynomiers division.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2006 af mathon

#1
...skal vi ikke være flinke og markere
at

Dm(f)=R\{-4,3}

f(x)=2x+4+(16x+57)/(x^2+x-12)

og

f(x)=(2x^3+6x^2-4x+9)/((x-3)(x+4))

Skriv et svar til: Hjælp skal aflevere i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.