Matematik

Matematik - funktioner

23. februar 2004 af Maria17 (Slettet)
Hej

Jeg har problemer med en opgave.

Opgaven lyder:

Bestem k, således at ligningen x^2-(2k-3)x+2k=0 får en dobbeltrod.
Bestem for de fundne værdier af k dobbeltroden.

Jeg er heller ikke sikker på at jeg forstår opgaven rigtigt...

Mvh. Maria

Svar #1
23. februar 2004 af Maria17 (Slettet)

Jeg er ikke sikker... Men kan det passe at der er to løsninger?

Jeg får dem til:

3 og -1


Svar #2
23. februar 2004 af Maria17 (Slettet)

Nu tror jeg at jeg har fundet ud af det... Jeg er kommet frem til to stk. dobbeltrødder, nemlig: 4,5 og 0,5...

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2004 af 404error (Slettet)

Hvornår har en andengradsligning en dobbeltrod? Netop når determinanten er nul. I dit tilfælde er

D=(2k-3)^2-8k.

Find da de k, hvor D=0 og bestem rødderne her. Brug dette k i din oprindelige ligning. Dit første resultat, hhv. 3 og -1 lader til at være korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2004 af And(en) (Slettet)

jeps, 404error har nemmerlig ret. Men husk at det er diskriminant når vi taler 2.gradsligningen. Man får fejl for det hvis man skriver andet i opgaver.. har selv prøvet det..

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2004 af 404error (Slettet)

Ja, selvfølgelig diskriminanten (selvom diskriminanten faktisk er en determinant; men det er en anden historie).

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Godnat studi...

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2004 af And(en) (Slettet)

hehe god pointe.. Men lærere kan nu alligevel godt være emsige... jæsjæs.. Sov godt...

Skriv et svar til: Matematik - funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.