Matematik

Hjælp

23. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)
Hvordan løses denne ligning?

2/3x-7/5=x/4+4/3 ??

Desuden er nedenstående rigtig? - ??

A) 2x-3=5x+7

L=-(10/3)

B) 1/3x+2=-x+1/2

L=-(9/8)

C) 7x(x+1)=0

L=(0,1)

D) (x-2)(x+3)=0

L=(2,-3)

E) 2x^2-3x=0

L=(0)

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

A, B, C, D & E er korrekte (med mindre der mangler nogle paranteser)

Der er 2 løsninger til E, da det jo også er en andengradsligning med d>0.

Svar #2
23. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hvad er den anden løsning til opgave E?

Svar #3
23. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hvordan løses denne ligning?

2/3x-7/5=x/4+4/3 ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

"Hvordan løses denne ligning? 2/3x-7/5=x/4+4/3"

(2/3x) - (7/5) = (x/4) + (4/3)

(10-3*7x)/3*5x = (3x + 2^4)/4*3

(-21x+10)/5x = (3x+16)/4

4(-21x+10) = 5x(3x+16)

-84x + 40 = 15x^2 + 80x

-164x - 15^2 + 40 = 0

....er mit bud. Løs så andengradsligningen til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2:

E: x=0 & x=1,5

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Den skal hedde: -164x - 15x^2 + 40 = 0 i #4 til slut. Men det passer ikke jvf. min lommeregner? Jeg må have begået en brøler i udregningerne.

Svar #7
23. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

#5:

Hvordan for du x=1,5 ???
Forklar.

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4:
Det går faktisk galt allerde efter første linje, så se bort fra indlæg #4, foreløbig.

#7:

Diskriminanten er 9? ikk?

[-(-3) + sqrt(D)]/2a = 1,5

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Umiddelbart har du bare brugt formlen:

x = [-b - sqrt(b²+4ac)]/2a

..men der er jo også formlen: x = [-b + sqrt(b²+4ac)]/2a

Svar #10
23. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Fundet ud af #4?

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#10:
Nej, jeg kan ikke finde fejlen :-/ Tror at du er nød til at vente på nogle guru'er på området. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#10,

Gang med x, og du har en 2.gradsligning:

x^2/4 + 41x/15 - 2/3 = 0.

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Btw. jeg tastede forkert ind på lommeregneren. #4 er rigtig.^^

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Ligningen i #12 er forkert. Jeg må prøve en gang til.


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#14,

En gang for alle: ligningen i #4 er korrekt! Sådan går det når man anvender CAS-værtøjer, og ikke tjekker om man har indtastet det korrekte. Det var dette CAS-værktøj som skabte forvirringen i #14.

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#15,

I stedet for #4 skal der stå #12.

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. oktober 2006 af Karina C (Slettet)

Hej Hej.. Du skal samle alle x erne på den ene side af =, og så samle alle tallene på den modsatte side..
Eks. 2x+3= ½x+5
de ½ dele x flyttes over på venstre side, ved at trække det fra på begge sider (trække fra fordi det er et positivt tal)Derved kommer der til at stå..
2x-½x+3=+5, så flyttes konstanterne (tal uden x el lignende bagefter) til højre side, dvs. træk 3 fra på venstre side, og 3 fra på højre side. der kommer nu til at stå...
2x-½x=5-3
Disse tal forkortes, og resultatet opnåes...dvs.
1½x=2
For at finde ud af hvad x er, dividerer du med det tal der står foran x, i dette tilfælde 1½ på begge sider, og derved fåes x=2/1½... Dvs. x=1,33333. Tjek efter ved at sige dit x gange med de 1½.. dvs. 1½*1,33333 det skulle gerne give tallet 2...

Håber du kunne finde princippet.. Ville jo ikke give dig svaret på din opgave, da det jo er lidt snyd;)
Ellers er du velkommen til at stille spørgsmål til mig..
Hilsen Karina

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.