Matematik
bestem konstanterne
23. oktober 2006 af
Mahinth (Slettet)
Hey.. jeg har fået en opgave der hedder
bestem c og d.
g(x)=dx^c
bestem c og d når
g(3x)=81g(x) og g(2)=48
er der ikk nogle der ka hjælpe.. ??
plz
bestem c og d.
g(x)=dx^c
bestem c og d når
g(3x)=81g(x) og g(2)=48
er der ikk nogle der ka hjælpe.. ??
plz
Svar #1
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)
Sæt ind, og du har to ligninger:
d*(3*x)^c = 81*d*x^c <=> 3^c = 81 og
d*2^c = 48.
d*(3*x)^c = 81*d*x^c <=> 3^c = 81 og
d*2^c = 48.
Svar #2
23. oktober 2006 af Mahinth (Slettet)
hvorn gjorde du det??? ka du forklare det i små steps??
Svar #3
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)
Første betingelse er g(3x)=81g(x). Vi har g(x)=d*x^c.
Så sætter vi 3x ind på x's plads, og får d*(3x)^c, som sættes lig 81*d*x^c: d*(3x)^c=81*d*x^c=d*3^c*x^c, hvor vi har udnyttet, at (3x)^c=3^c*x^c. Vi ser, at d og x^c kan forkortes væk, og tilbage står 3^c=81. På samme måde fås den anden ligning.
Så sætter vi 3x ind på x's plads, og får d*(3x)^c, som sættes lig 81*d*x^c: d*(3x)^c=81*d*x^c=d*3^c*x^c, hvor vi har udnyttet, at (3x)^c=3^c*x^c. Vi ser, at d og x^c kan forkortes væk, og tilbage står 3^c=81. På samme måde fås den anden ligning.
Skriv et svar til: bestem konstanterne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
