Matematik
Reducer
23. oktober 2006 af
cxe22xhe (Slettet)
Hej:)
Jeg skal reducere tre regnestykker med er ikke sikker på hvordan man gør, da der er log og ln i udtrykket?
De er her, det ville være rart med lidt hjælp. På forhånd tak.
a. log(10x)-1
b. log(x/y)+log(2y)
c. (ln(x^4)/2)-ln(x)
Jeg skal reducere tre regnestykker med er ikke sikker på hvordan man gør, da der er log og ln i udtrykket?
De er her, det ville være rart med lidt hjælp. På forhånd tak.
a. log(10x)-1
b. log(x/y)+log(2y)
c. (ln(x^4)/2)-ln(x)
Svar #1
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)
Du skal bruge regnereglerne
* log(a*b) = log(a) + log(b),
* log(a/b) = log(a) - log(b),
* log(x^a) = a*log(x).
Det samme gælder for ln.
* log(a*b) = log(a) + log(b),
* log(a/b) = log(a) - log(b),
* log(x^a) = a*log(x).
Det samme gælder for ln.
Svar #3
23. oktober 2006 af cxe22xhe (Slettet)
Jeg kender godt de der regler, men er bare så ufattelig dårlig til lige reducering. Jeg kan overhovedet ikke lige overskue hvordan jeg skal bruge det. Men tak. Prøver:)
Svar #4
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)
Lad os tage den første:
log(10x)-1 = log(10) + log(x) - 1 = 1 + log(x) - 1 = log(x).
log(10x)-1 = log(10) + log(x) - 1 = 1 + log(x) - 1 = log(x).
Skriv et svar til: Reducer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
