Fysik
hjælp til en opgave..
23. oktober 2006 af
sofie_89 (Slettet)
Nogen der vil hjælpe med denne her opgave? Er i tidsnød :(
A 11. Kalium i kroppen
En person med massen 70 kg indeholder 17 mg af den radioaktive isotop 40K.
a) Hvor mange 40K-atomer indeholder personen?
Halveringstiden for 40K er 1,28*10^9 år.
b) Hvad er aktiviteten fra 40K i personens krop?
A 11. Kalium i kroppen
En person med massen 70 kg indeholder 17 mg af den radioaktive isotop 40K.
a) Hvor mange 40K-atomer indeholder personen?
Halveringstiden for 40K er 1,28*10^9 år.
b) Hvad er aktiviteten fra 40K i personens krop?
Svar #1
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)
a) Molarmassen for K-40 er 40 g/mol. Nu kan du beregne, hvor mange mol K-40 personen indeholder. Via Avogadros tal kan du så beregne, hvor mange atomer det svarer til.
b) Ud fra halveringstiden beregnes henfaldskonstanten (k = ln(2)/T½). Derefter beregnes aktiviteten af sammenhængen mellem antal atomer og aktiviteten, givet ved A = k*N, hvor N er antallet af atomer.
b) Ud fra halveringstiden beregnes henfaldskonstanten (k = ln(2)/T½). Derefter beregnes aktiviteten af sammenhængen mellem antal atomer og aktiviteten, givet ved A = k*N, hvor N er antallet af atomer.
Svar #2
23. oktober 2006 af sofie_89 (Slettet)
okay.. vil det så sige, at
a) 70000g/40 g/mol = 1750
1750 * 6,002*10^23 = 1,05035*10^30
er det fremgangsmåden for a), så vidt jeg forstår dig?
b) k: ln(2)/4,039262208*10^16= 1,716024226*10^15
N: 1,05035*10^30
A= k*N
A= 1,716024226*10^15*1,05035*10^30 = 1,802426046*10^45
Er min fremgangsmåde i b) også rigtigt?
På forhånd tak..
a) 70000g/40 g/mol = 1750
1750 * 6,002*10^23 = 1,05035*10^30
er det fremgangsmåden for a), så vidt jeg forstår dig?
b) k: ln(2)/4,039262208*10^16= 1,716024226*10^15
N: 1,05035*10^30
A= k*N
A= 1,716024226*10^15*1,05035*10^30 = 1,802426046*10^45
Er min fremgangsmåde i b) også rigtigt?
På forhånd tak..
Svar #3
23. oktober 2006 af sofie_89 (Slettet)
#2 :
i b) har jeg omregnet tiden fra år til sekunder
1,28*10^9 år ---> 4,039262208*10^16
i b) har jeg omregnet tiden fra år til sekunder
1,28*10^9 år ---> 4,039262208*10^16
Skriv et svar til: hjælp til en opgave..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
