Matematik
a på b
26. oktober 2006 af
lith (Slettet)
hej..er der nogen der kan eller gidre at hjælpe mig med opgaven.Har ingen ideer om hvordan jeg skal starte med at regne..
opgaven:
i et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved:
vektor a=(5-t , 2)
vektor b=(4 , t+1) , hvor t er et tal.
bestem t, således at vektor a er vinkelret på vektor b.
på forhånd tak!
opgaven:
i et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved:
vektor a=(5-t , 2)
vektor b=(4 , t+1) , hvor t er et tal.
bestem t, således at vektor a er vinkelret på vektor b.
på forhånd tak!
Svar #1
26. oktober 2006 af allan_sim
#0.
To egentlige vektorer står vinkelret på hinanden, hvis deres skalarprodukt er lig med 0.
Opskriv derfor skalarproduktet, hvoraf fremkommer en ligning, som du så kan løse for at bestemme t.
To egentlige vektorer står vinkelret på hinanden, hvis deres skalarprodukt er lig med 0.
Opskriv derfor skalarproduktet, hvoraf fremkommer en ligning, som du så kan løse for at bestemme t.
Svar #2
26. oktober 2006 af lith (Slettet)
((5-t)*4)+(2*(t+1))=o
vil du ik hjælpe mig med at regne det ud
vil du ik hjælpe mig med at regne det ud
Skriv et svar til: a på b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
