Matematik

bestem tidspunkt

28. oktober 2006 af Chimmi (Slettet)
der er en partikel den bevæger sig på en ret linie. Den strækning s(meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t(sekunder), er givet ved
s(t)=5t^(1/2).

Hvordan bestemmer man det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2 m/s..? Kan jeg få et hint til at løse opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2006 af Madsst (Slettet)

Husk at s'(t)=ds/dt, hvilket giver dig et udtryk for meter pr. sekund.

Svar #2
28. oktober 2006 af Chimmi (Slettet)

hvad mener du med ds/dt? hvad står ds &dt for?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2006 af sprit (Slettet)

Du kan også bare sætte s(t) = 2 m/s og løse ligningen for t.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2006 af iB (Slettet)

#3
Nej du kan ej!

Stedet som funktion af tiden er et antal meter, mens det som skal findes er en hastighed.

Gør som #1 siger, og differentier.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Du skal som beskrevet i #1 sige:
s'(t)=2m/s og løse ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2006 af sprit (Slettet)

Hehe, jeg bukker og skraber og trækker straks #3 tilbage ;)

Svar #7
29. oktober 2006 af Chimmi (Slettet)

s'(t)= 2m/s.... hvordan skal jeg løse den.. Hvilken ligning/formel skal jeg bruge..?

Svar #8
29. oktober 2006 af Chimmi (Slettet)

har virkelig ikk en anelse om hvad jeg skal gøre.

Skriv et svar til: bestem tidspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.