Fysik

Hvordan gør jeg?

29. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)
Hvordan skal jeg skrive min teori til en rapport om vands specifikke varmekapacitet.

Nogen som kan forklare teorien og medbringe et godt eksempel at starte ud med.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Vi skal da ikke lave din rapport! Du må selv skrive noget og så kan vi eventuelt se om det er fornuftigt eller ej.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2006 af sapiens (Slettet)

der er en del opgaver om det, prøv at søge på det...

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

teorien afhænger jo lidt af dit forsøg,hvis der er sådan et. Den står med garanti i din bog eller din øvelsesveledning.
Spørg hvis der er noget du ikke forstår

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Jeg har netop skrevet en rapport om emnet som hev et 13-tal hjem. Men det går nok ikke, hvis jeg kopierer teori-afsnittet herind. Men hvis du har spørgsmål, kan jeg måske hjælpe.

Svar #5
29. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

#3

Dette er hvad vi har fået af oplysninger (og lidt teori):

Lav et eksperimentel bestemmelse af den specifikke varmekapacitet for vand samt varmekapacitet for en el-kedel.

Brugt 4 forskellige vandmængder.


Svar #6
29. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

#4:

Kunne det være jeg kunne læse det og få inspiration?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2006 af Matkaj

Teoriafsnittet skal nok indeholde lidt om hvad specifik varmekapacitet er + den formel du benytter dig af.

Svar #8
29. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

#7:

Ja og hvad er det?

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2006 af Matkaj

Hvad specifik varmekapacitet er må fremgå af din teoribog. Og flg. formel skulle gerne virke velkendt: Q = mc(t - t0)

Svar #10
29. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hvordan kan jeg forklare følgende formel:

delta E(el)= C(system)* delta t

???

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2006 af appelsin (Slettet)

#4 Du mener vel et 12-tal :)

Svar #12
29. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)


Hvordan kan jeg forklare følgende formel:

delta E(el)= C(system)* delta t

???

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. oktober 2006 af Matkaj

delta E = den tilførte energi.
C = varmekapaciteten = mc
Delta t = temperaturstigningen

Svar #14
29. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

#13:

Ja, men hvad udregner den?

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#6:

Så kunne jeg jo ligeså godt poste rapporten ind her. Prøv selv at udforme teori-afsnittet selv først.

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#11.
Mine lærere er for konservative til at benytte den nye skala. :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. oktober 2006 af Matkaj

delta E kan du udregne hvis du kender elkedlens effekt og har målt tiden mellem dine temperaturmålinger. Delta t kan du beregne fra dine målinger af temperaturen.
Afbildes nu sammenhørende værdier af delta E og delta t fås iflg. teorien en ret linje med hældningen C. Denne hældning bestemmer du udfra bedste rette linje (eller regression) for dine målepunkter.

Svar #18
29. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hermed link til forløbig opgave, vil gerne have at I kigger på rettelser, evt. tilføjelser eller tips.

http://peecee.dk/?id=9561

Svar #19
29. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Nogen som vil kigge på det?

Brugbart svar (0)

Svar #20
29. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Jeg gider ikke rette hele din opgave - det må din lærer gøre! - Hvad er du bekymret over? - det ser da meget godt ud.

Hvad finder du kapaciteten til og hvorledes afhænger den fundne kapacitet af mængden af vand i systemet. Har du en forklaring på evt. variationer?

Skriv et svar til: Hvordan gør jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.