Matematik
Stamfunktionen?
29. oktober 2006 af
FrederikXY (Slettet)
Hvad er stamfunktionen af
2*sqrt(x)
og hvordan finder man den?
2*sqrt(x)
og hvordan finder man den?
Svar #1
29. oktober 2006 af Benjamin. (Slettet)
Tænk på at sqrt(x) = x^(1/2), og at hvis man differentierer en funktion k·f, hvor f er en funktion og k er en konstant, så får man k·f´. Dvs. du kan også gå den modsatte vej.
Brug så regelen:
S(x^k)dx = (1/(x+1))x^(k+1)
Hvis du stadig har problemer med den, så skriv, hvad du kan herinde...
Brug så regelen:
S(x^k)dx = (1/(x+1))x^(k+1)
Hvis du stadig har problemer med den, så skriv, hvad du kan herinde...
Skriv et svar til: Stamfunktionen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
