Matematik

Udregning af vægt

30. oktober 2006 af karenrl80 (Slettet)
Jeg er gået helt sort over denne opgave...vil være meget taknemlig hvis jeg kunne få lidt hjælp.

Opgaven:

Der må have været mange mennesker om at slæbe Stonehenge stene på plads.
En af de store sten er kasseformet.
Den er 6,7 m høj, 2,1 m bred og 1,1 m tyk.

Beregn vægten af stenen, når massefylden af stenen sættes til 2,7kg/dm3.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Hvordan hænger densitet, masse og rumfang sammen?

Svar #2
30. oktober 2006 af karenrl80 (Slettet)

Jeg er bare gået kold....har ikke haft matematik i godt 7 år...

Jeg går i stå efter at have konkluderet at 6,7m*2,1m*1,1m=15,5m3

og så er jeg forvirret over resten...har kigget på formelsamlinger på nettet og er snotforvirret.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

ok:) men du er allerede godt på vej.
Massen af et objekt hænger sammen med dets massefylde og dets rumfang. Det giver jo god mening. Jo større objektet er jo mere vejer det, og jo større massefylde det har (masse per rumfang), jo større bliver massen. Sammenhængen er givet ved

V * d = m
V: rumfang
d: massefylde
m: masse

Hvilke af disse størrelser kender du allerede?

Svar #4
30. oktober 2006 af karenrl80 (Slettet)

Tale om at føle sig fatsvag :-)

Kender rumfanget, det er 15,5m3

Kender masseflyde, som er 2.7kg/dm3

Så det virker logisk at omregne m3 til dm3...men hvad med vægten...får helt sindsyge tal.

Jeg ved bare at når jeg endelig finder frem til svaret, vil jeg sparke mig selv bagí...jeg ved det godt kan bare ikke se skoven for bare træer

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

men du er jo helt med.
Du kender nemlig massefylden og rumfanget. Så du kendet to ud af de tre størrelser i formlen. Den sidste er jo netop den du vil finde.
Det er helt rigtigt at du skal lave enhederne om, så de er ens. om du laver dm^3 om til m^3 eller omkvendt er ligegyldigt, bare de er ens.
Du kan jo lige skrive hvad du får

Svar #6
30. oktober 2006 af karenrl80 (Slettet)

Ok

6,7m3*2,1m3*1,1m3 = 15,5m3*10 = 155dm3

155dm3*2,7kg/dm3 = 418,3kg

Det lyder ikke rigtigt...må sgu da veje mere...er omregningen til dm3 forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2006 af Matkaj

1m^3=(1m)^3=(10dm)^3=1000dm^3

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

ja, den er som #7 skriver.
Du skal huske at konvertere enheder i hvert led:
6,7m * 2,1m * 1,1m = 15,5m3
6,7*10dm * 2,1*10dm * 1,1dm = 15,5m3*10 = 15477(dm)^3


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

hov det mellemste led skal lige væk
6,7*10dm * 2,1*10dm * 1,1dm = 15477(dm)^3

Svar #10
30. oktober 2006 af karenrl80 (Slettet)

41850kg?

Svar #11
30. oktober 2006 af karenrl80 (Slettet)

eh prøver lige igen

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Den er god nok.
Svaret er at den næsten vejer 42 ton.

rumfanget 15 m^3 svarer til 15000 mælkekartoner ca.. Så havde stenen værert af mælk, havde den vejet 15 ton! men nu er den altså lavet af sten, så 42 ton er slet ikke så galt

Svar #13
30. oktober 2006 af karenrl80 (Slettet)

Ok så vægten vil være 41787,9kg eller 41,8 ton?

Det lyder altså helt vildt

Svar #14
30. oktober 2006 af karenrl80 (Slettet)

Så jeg havde ret da jeg fik det svar igår...har altså brugt næsten et døgn med at forvirre mig selv hehe

Tak for hjælpen...og tak for ikke bare at lange svaret over med det samme...

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Den er god nok, selvom tallet lyder højt. Du skal tænke på at sten er utrolig kompakt. Så er en sten på 6,7m * 2,1*1,1 altså ikke en lille sag :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Det var skam så lidt.

Svar #17
30. oktober 2006 af karenrl80 (Slettet)

tror jeg stoler på min første indskydels næste gang hehe istedet for at køre rundt om mig selv og gå fra rigtig til forkert...var vidst ikke 100%klar over hvordan jeg gjorde det igår.

Skriv et svar til: Udregning af vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.