Matematik

Reducer?

30. oktober 2006 af baloon (Slettet)

Reducer.

(a/b) - (b/a)
_____________
a+b

Er der nogle der kan komme med hints til denne opgave?
Har nemlig siddet i lang tid og kan ikke gennemskue den.

Men jeg ved at facit er (1/b) - (1/a)


På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

sæt tælleren på fælles brøkstreg

Svar #2
30. oktober 2006 af baloon (Slettet)

dvs.

(a^2/b) - (b^2/a)
__________________
a+b


=

(a^2-b^2) / ab
_______________
a+b

=

a-b(ab) / ab
_____________
a+b

=

a-b / a+b

men det er et forkert facit..

Hvor gør jeg noget galt..

Håber på hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Du var ellers godt på vej.
Men hvad sker der her?
(a^2-b^2) / ab
_______________
a+b

=

a-b(ab) / ab
_____________
a+b

Se i stedet for på det sådan her:
(a^2 - b^2)/(ab*(a+b))

Hvordan kan a^2-b^2 også skrives?

Svar #4
30. oktober 2006 af baloon (Slettet)

okay.. dvs.

(a^2 - b^2)
___________
ab*(a+b)

=

(a-b)(a+b)
____________

ab*(a+b)

=

a-b
____
ab


Hvad gør man nu?





Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

prøv at divider ab op i hvert led

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2006 af mathon

divider
(a-b) med ab

Svar #7
30. oktober 2006 af baloon (Slettet)

dvs.

a-b
____
ab

=

a/(ab) - b/(ab)

=

1/b - 1/a

korrekt?

Tusind tak for jeres hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Oui!

Skriv et svar til: Reducer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.