Matematik

trekantsberegning

31. oktober 2006 af bjerring (Slettet)
i en trekant ABC er AB=11,9, BC=26,4 og vinkel C= 23,5
vinkel A er stump, bestem vinkel A

jeg er nået frem til at der muligvis er 2 løsninger hvis jeg ser rigtig i mine noter, men hvilken relation jeg lige skal tage fat på, umiddelbart vil jeg jo mene sinus, men forstår ikke selv lige mine notater til hvordan jeg skal komme frem til vinklen

vil meget gerne have lidt hjælp til hvordan jeg kommer igan

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2006 af Matkaj

Der er to løsninger, prøv at tegne dem og få ideer deraf. Se evt. i din matematikbog om ikke der står skrevet noget om det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2006 af Seje_Kela (Slettet)

Hvis at vinklen C og siden AB er et par! (Altså modstående), og siden BC og vinkel A danner et "par" så kan du jo snildt bruge sinus relationen ..

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2006 af Seje_Kela (Slettet)

Jeg håber du fattede hvad jeg mente. Men, ja! Ellers må du jo lige råbe højt ..

Svar #4
31. oktober 2006 af bjerring (Slettet)

hmmmm. syntes ikke jeg kan finde noget om at finde vinkler med sinus, kun sider. og vores lærer anbefalede heller ikke vi bruger sinus til vinkler man kan bare ikke se mig ud af hvad jeg skal starte med, eller jo måske alligevel nu jeg tænker mig om

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2006 af Seje_Kela (Slettet)

Hvilken side står overfor vinklen A?
Og hvilken side står overfor vinklen C?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2006 af mathon

opfølgning på
#5
parrene:
A/a og C/c, men med sin foran vinklerne!

sin(A)/a = sin(C)/c

sin(180°-v)/26.4 = sin(23.5°)/11.9

Skriv et svar til: trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.