Matematik

Hjælp til Reducering?!

01. november 2006 af tanjaxD (Slettet)
Sidder her med to flg. reduceringsopgaver;

(a+b)-(2a+b)=

4a*2+(3-7a)=

Har aldrig kunne finde ud af hvordan man gør..

Nogen der kan hjælpe?!

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

To basale regler:

- En plus-parentes kan blot opløses uden videre.
- En minus-parentes opløses ved at ændre alle fortegn inde i parentesen.

Eksempelvis:

a + 2b - (2a + b)

Minus parentesen opløses:

a + 2b - 2a - b

Derefter kan du trække værdierne sammen:

-1a + 1b

Prøv selv at reducere dem. Så hjælper vi til, og retter dem.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2006 af kraka (Slettet)

i den første: Begynd med at gange ind i paranteserne. Reducer derefter.

i den anden: gang 4a*2 sammen og gang derefterresultatet ind i parantesen. reducer derefter.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2.
A hva'?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2006 af Virania (Slettet)

Opg 1
Først ophæver du paranteserne. Den første parents er der ikke noget i vejen for at hæve men den anden er en minusparents. Ved minus-parentser skifter man fortegn for parentsens indhold:
a+b-2a-b

Herefter forkorter man som ved alt andet:
a-2a + b-b = -a

Kunne du følge med?

Opg 2
Først ophæves plusparentsen
4a*2+3-7a

Så løses gangestykket
8a+3-7a

Så forkorter man igen alm.:
8a-7a + 3 = a+3

Skriv igen hvis du ikke forstod det

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2006 af Virania (Slettet)

Undskyld #1 - havde ikke set du allerede havde skrevet

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2006 af kraka (Slettet)

#3 argh min fejl. Jeg så et gangetegn mellem paranteserne som ikke var der

Svar #7
01. november 2006 af tanjaxD (Slettet)

Tak for hjælpen.. Er ikk sikker på jeg forstod det helt

Har selv fået den første opg til: -a+2b
og den næste til: -3a*5


Men jeg tror ikk helt det er rigtigt ..?

Svar #8
01. november 2006 af tanjaxD (Slettet)

Hov... Glemte at læse svar 4 ..
Har forstået det nu :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Gør ikke noget :)

#7.
De er desværre begge forkerte.

Når du opløser parentserne får du:

1. a + b - 2*a - b

2. 4*a*2 + 3 - 7a

Svar #10
01. november 2006 af tanjaxD (Slettet)

Tak for hjælpen alle ..

Har lige et ekstra spørgsmål (har ikk noget at gøre med reducering)
Når der står: "Produktet af 12 og 4 er"

Skal man så bare pluse det sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#10.
Så skal de ganges sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#10
Faktor * Faktor = Produkt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. oktober 2011 af emilienielsen17 (Slettet)

nogen der kan hjælpe og svarer på hvad man skal gøre med denne opgave

12ab /(brøkstreg) 8b??

håber virkelig der er nogen der kan hjælpe :)


Skriv et svar til: Hjælp til Reducering?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.