Fysik

stedfunktion for bevægelser

01. november 2006 af Jelly (Slettet)
Hej,

Hvis der står jeg skal finde accelerationen a0, begyndelseshastigheden v0, og begyndelsespositionen s0,for denne opg.

s(t) = 0,74m/s^2*t^2+3,6m/s*t+8,2m,

er svaret på opgaven så ikke bare :

a0 = 0,74m/s^2

v0 = 3,6m/s

s0 = 8,2m

på forhånd tak,

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af Matkaj

v0 og s0 er rigtige. h
vilken matematisk sammenhæng er der mellem s(t) og
a(t)?

Svar #2
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

a(t)=s''(t), står der i bogen, men det har vi ikke lært

Svar #3
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

hvordan skal den så evt. løses ? ;D


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2006 af Matkaj

Hvordan ser stedfunktionen generelt ud for en bevægelse med konstant acceleration?

Svar #5
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

en parabel ik'

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2006 af Matkaj

jo, men nu tænkte jeg på et formeludtryk. Der må være et sådant i jeres bog.

Svar #7
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

Det er vidst denne her så:
s(t)=0,5*a0*t^2+v0*t+s0


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2006 af Matkaj

Nemlig og ledet 0,5a0t^2 svarer til hvilket led i din ligning?

Svar #9
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

så må det vel være
0,5*0,74m/s^2*t^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2006 af Matkaj

Nu er du for hurtig.
0,5*a0*t^2 svarer til 0,74*t^2

Din opgave er så at bestemme a0

Svar #11
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

det kan jeg ikke lige se, hvordan man gør så :S hvis vi sætter a0 til 0 gir' det hele jo bare 0 ...?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2006 af Matkaj

Det fremgår at 0,5*a0 = 0,74.
Bestem a0.

Svar #13
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

okay tak; a0=1,48m/s^2,

og det er vel bare samme princip jeg følger med andre ligninger så...

men takker for din hurtige respons ;D

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. november 2006 af mathon

...det er vigtigt for dig at forstå,
at
de formler, du tumler med her,
er udledt
på grundlag af

KONSTANT acceleration, hvorfor der ikke er noget, der hedder ao (accelerationen til tidspunktet 0). Den hedder slet og ret a - og varierer IKKE!!!

...så din formel i

#7
skal være
s(t)=[0,5*a]*t^2+v0*t+s0 ...størrelsen i den kantede parentes er en konstant.

Kan det bringe dig videre?...

Svar #15
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

hmm ja, men en af opg. er s(t)0,12m/s^2*t^2

a=?
v0=?
s0=0

mangler jeg så ikke nogle flere oplysninger ?

Svar #16
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

jo a må være 0,24 m/s^2

Svar #17
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

er der nogle der kan give et hint om hvordan man beregner v0 så?

s(t)=[0,5*a]*t^2+v0*t+s0

hvis s0 er 0 er v0 vel også 0 eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #18
01. november 2006 af Matkaj

Jeps!

Svar #19
01. november 2006 af Jelly (Slettet)

Mange tak Matkaj :D

Brugbart svar (0)

Svar #20
01. november 2006 af mathon

...jvf. #6

står der sikkert også:

v(t) = a*t + vo

s-so = delta_s = (v+vo)/2*t

og måske

2*a*delta_s = v^2-vo^2

...kan det give positive tankeresultater?

PS: "hvis s0 er 0 er v0 vel også 0" skal du bare glemme hurtigst muligt, fordi det er KANON FORKERT!

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.