Matematik

Cylinder - rumfang

01. november 2006 af Hans20 (Slettet)
Heij Allesammen .,

Hjælp med den her:
En cylinder-formet dåse skal være dobbelt så høj som bred ., Beregn dåsens diameter, når dåsen skal kunne rumme 1 liter.

hurtigt hjælp tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af mathon

1) hvilken facon har dåsens bund?

2) hvor "bred" er den?

3) hvor høj skal dåsen så være - h=??

4) hvordan beregner du en cylinders rumfang V, når du kender højde og diameter?

5) sæt V lig med 1000_cm^3 (= 1 liter)

6) løs ligningen med hensyn til d (eventuelt r)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Rumfanget for en cylinder er:

V = d^2 * pi/4 * h

Du ved at dåsen skal være dobbelt så høj som diameteren. Derfor:

V = d^2 * pi/4 * 2*d^2
<=>
V = 1/2 * d^4 * pi

Isoler d:

d = sqrt(2/pi)^(1/2)

d = 0,893244

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Ups. Jeg brugte så lang tid på at få isoleret d, at jeg ikke fik set dit indlæg mathon. Undskyld.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2006 af mathon

#2
V = d^2 * pi/4 * 2*d^2

rettes
til

V = d^2 * pi/4 * 2*d
<=>
V = pi/2 * d^3

1000 = pi/2 * d^3,

som du løser...

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2006 af mathon

#3
...det er, hvad der sker, når man forbereder et godt og grundigt indlæg. Inden det bliver sendt, kommer revolverhurtige indlæg imellem.

...rart hvis man -mens man udarbejder - kunne følge indlægsudviklingen.

...iøvrigt skal man ikke undskylde et indlæg, som er i sagens gode tjeneste...

Svar #6
01. november 2006 af Hans20 (Slettet)

I opgaven får jeg ikk at vide om de forskellige ting .,


Svar #7
01. november 2006 af Hans20 (Slettet)

og jeg har facit man skal finde den rigtige måde at finde svaret på .,

facit er 8.6 cm ., hvis i kan finde måden til svaret så forklar lige

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2006 af mathon

#7

hvorfor kan du ikke løse ligningen
1000 = pi/2 * d^3 med hensyn til d?

d^3=(1000*2/pi)

d= ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2006 af jgthb (Slettet)

#5
Jeg plejer at kopiere teksten, jeg har skrevet, og så lige opdatere for at se, om andre har skrevet noget i mellemtiden.

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2006 af jgthb (Slettet)

...altså før jeg så putter teksten ind igen og indsætter svaret

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. november 2006 af mathon

#9 og #10

...ganske fornuftigt!...

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#9 & #10.
Hehe. Det plejer jeg også at gøre ved tyske/engelsk oversættelser. Af en eller anden grund bruger jeg det ikke ved matematik. Det kunne være jeg skulle begynde på det? :)

I øvrigt en tåbelig fejl jeg fik lavet der i #2. :)

Skriv et svar til: Cylinder - rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.