Matematik

Nulpunkt

04. november 2006 af Montavr (Slettet)
f(x) = (x-1)*(x^2-4x+6)

Gør rede for, at f netop har ét nulpunkt.

Jeg har tænkt over det, og jeg kan ikke se hvordan man skal kunne lave det her, uden at bruge diskriminant-formlen. Men hvordan skal jeg gøre til en prøve når jeg ikke har lommeregner til fx et resultat der skal blive til 0,045 eller noget så svært. Denne opgave skal nemlig laves uden hjælpemidler.

(hvordan kan man se at det er en andengradsligning?
hvis det er pga det her : (x^2-4x+6), hvad er det her så : (x-1)?)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2006 af dnadan (Slettet)

Lad venligst vær med at oprette flere indlæg om samme emne:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=274344


Svar #2
04. november 2006 af Montavr (Slettet)

Jamen jeg har prøvet, og jeg har ventet i lang tid, men ingen svarer, de fleste kigger på de nyeste indlæg.. men alligevel fordi jeg har prøvet og tegne grafen men det passer ikke det som står i det gamle link, som en eller anden prøver og regne ud ved at bruge nulreglen.. Jeg kunne se ved at tegne grafen at der kun var ét svar men hvordan jeg ved ikke hvordan man kan se at der kun er et svar (hvor x = -2.15).

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2006 af dnadan (Slettet)

Prøv du lige at tegne grafen igen... for
grafen for f skærer nemlig x-aksen i x=1

Svar #4
04. november 2006 af Montavr (Slettet)

Ved du hvad dnadan, du må altså meget undskylde.. fordi det er mig som ikke kigger ordenligt efter hvad jeg skriver.

Svar #5
04. november 2006 af Montavr (Slettet)

Lige noget. ehmm fordi du siger at hvis man tænker lidt så kan man indse at x^2-4x+6=0 er ligemed L=Ø

hvordan kan du det?..

ehmm hvis nu jeg prøver fx.:

x^2-4x+6 = 0 =>

x^2-4x = -6

hvordan kan jeg så fortsætte, eller er det det du mener med at jeg så kan indse at L=Ø fordi man ikke kan regne videre.?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2006 af dnadan (Slettet)

#4 det går nok alt sammen:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2006 af dnadan (Slettet)

x^2-4x+6 = 0
find diskriminaten for denne..
hvis:
d=0, så har ligningen én løsning
d>0, så har ligningen to løsninger
d<0, så har ligningen ingen løsninger

Svar #8
04. november 2006 af Montavr (Slettet)

Okey ja så er det nemt.. men ehmm det er fordi jeg tænkte på at vores lærer ikke sagde noget om at man skal kunne huske diskriminant-formlen til prøven, uden hjælpemidler. og denne opgave er med i udenhjælpemidler..

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2006 af dnadan (Slettet)

Man skal kunne løse en andengradsligning i delen uden hjælpemidler, eller det skulle man i hvert fald kunne under den gamle reform, formoder også, at dette også er gældende for den ny reform....
Men spørg din lærer hvad du skal kunne huske under delen uden hjælpemidler...Så er du på den sikre side...

Svar #10
04. november 2006 af Montavr (Slettet)

Skal jeg nok gøre..:D fordi det er jo meget vigtigt at vide hvad man skal kunne udenad.

men mange mange gange tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.