Fysik
Kernefysik
05. november 2006 af
wwwhej (Slettet)
Hey..
opgaven lyder:
En prøve der er udtaget af luften i et kælderrum har en aktivitet på 180Bq fra henfald ^222Rn. Halveringstiden for ^222Rn er 3,82 døgn.
a) Hvor stor er prøvens aktivitet efter et døgns forløb?
=150,13Bq
I et kælderrum må aktiviteten for radon højest være 100Bq/m^3
b) beregn massen af den mændge ^222Rn der højest må være i 1,0m^3 af luften i rummet.
Hvordan kan jeg beregne opgave b??
opgaven lyder:
En prøve der er udtaget af luften i et kælderrum har en aktivitet på 180Bq fra henfald ^222Rn. Halveringstiden for ^222Rn er 3,82 døgn.
a) Hvor stor er prøvens aktivitet efter et døgns forløb?
=150,13Bq
I et kælderrum må aktiviteten for radon højest være 100Bq/m^3
b) beregn massen af den mændge ^222Rn der højest må være i 1,0m^3 af luften i rummet.
Hvordan kan jeg beregne opgave b??
Svar #1
05. november 2006 af sigmund (Slettet)
Ud fra halveringstiden kan du beregne henfaldskonstanten. Henfaldskonstanten indgår i et udtryk for sammenhængen mellem aktivitet og antal kerner. Når du har antal kerner, så kan du via Avogadros tal beregne vægten i mol. Til sidst beregnes massen i kg via molarmassen for Rn-222.
Gør alt dette generelt, uden tal. Dermed har du et genanvendeligt udtryk. Tallene kan altid indsættes senere.
Gør alt dette generelt, uden tal. Dermed har du et genanvendeligt udtryk. Tallene kan altid indsættes senere.
Svar #2
05. november 2006 af wwwhej (Slettet)
k=ln(2)/t½
A=A0*e^-k*t½
Ved ikke hvad avogadros tal er så ved ikke hvordan jeg skal finde vægten i mol?
A=A0*e^-k*t½
Ved ikke hvad avogadros tal er så ved ikke hvordan jeg skal finde vægten i mol?
Skriv et svar til: Kernefysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
