Matematik

Stamfunktion

05. november 2006 af julle.p (Slettet)
Hey.

Jeg skal udregne stamfunktionen til:

f(x) = x (2 * ln(x) + 1)

Der må ikke bruges lommeregner :-/

Mvh Alex.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

du skal bruge partiel integration

Svar #2
05. november 2006 af julle.p (Slettet)

Der er jeg lidt på bar bund....

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

S (f(x)*g(x)) = F(x)*g(x) - S (F(x)*g'(x))dx

sæt nu f(x)=x og g(x)=2*ln(x)+1


Svar #4
05. november 2006 af julle.p (Slettet)

tak for det.

vi har lige lært om integraler og stamfunktioner så er ikke helt med på hvad "S" står for...

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

S ligner bare integraltegnet :) Så det skriver folk herinde ofte.

Svar #6
05. november 2006 af julle.p (Slettet)

Ahh.. Okay :-)

Men skal a og b så ikke have nogle værdier?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2006 af allan_sim

#0.
Hvordan er opgaven stillet? Bliver du konkret bedt om at udregne en stamfunktion til f(x), eller du bliver du bedt om at vise, at en anden funktion g(x) er stamfunktion til f(x)?

Hvis det sidste er tilfældet, så husk altid at skrive hele opgaventeksten, da der i denne kan gemme sig oplysninger, som du ikke selv er opmærksom på, kan være nyttige for os.

Svar #8
05. november 2006 af julle.p (Slettet)

Okay, sorry. Her kommer hele opgaven:

To funktioner er givet ved:
f(x) = x (2 * ln(x) + 1) og g(x) = x^2 * ln(x)

Gør rede for, at g er stamfunktion til f.

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2006 af allan_sim

#8.
OK. At g(x) er en stamfunktion til f(x) betyder, at g'(x)=f(x). Det letteste er derfor at differentiere g(x) og tjekke, at det giver det rigtige resultat.

Svar #10
05. november 2006 af julle.p (Slettet)

takker.

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.