Fysik

"Spring"

06. november 2006 af Nyomic (Slettet)
Hvis jeg står på en platform 10 m over jorden og hopper vandret ud med en fart på 5m/s hvor vil jeg så lande?
Er følgene korrekt?

Det tager t sekunder at nå jorden (kun lodret akse): t=kvrod(s/½*a) => t=1,43 s

Jeg kan nå denne afstand ud af en vandret akse på 1,43 sek:
5m/s * 1.43 s = _ 7,15 m _

:>

Svar #1
06. november 2006 af Nyomic (Slettet)

t=kvrod(s/(½*a))

rettet

Svar #2
06. november 2006 af Nyomic (Slettet)

og

s=-10 m
a=-9.82m/s^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2006 af Sentinox (Slettet)

Det ser helt rigtigt ud (antaget at luftmodstanden negligeres, samt at du behandles som en partikkel, begge antagelser er rimelige med den lave hastighed).


//Sentinox

Svar #4
06. november 2006 af Nyomic (Slettet)

#3 Cool! Ja, jeg ser bort fra enhver modstand. Takker :>

Skriv et svar til: "Spring"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.