Matematik
Blyindhold v. integral regnespørgsmål
07. november 2006 af
Merit-HB (Slettet)
spørgsmål relateret til den her tråd
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=275240
X_1/2 = ln(1/2) /ln(a)
15_m = ln(1/2)/ln(a)
ln(a) = ln(1/2)/(15_m)....
jeg har regnet på det her, men har desværre ikke længere en lommeregner, tager ned og køber en imorgen, så bruger windows lommeregneren, den kan dog ikke skrive op på samme måde.
og må sige jeg har fået nogle mystiske tal.
ln(a) = ln(1/2)/(15_m) -> a = e^(ln(1/2)/(15_m))
men når jeg regner ln(1/2)/(15_m) ud får jeg
ln(1/2)/(15_m) = -0,046209812037329687294482141430545
e^-0,046209812037329687294482141430545 = -0,04620981203732968729448214143
jeg synes tallene virker enormt mærkelige, ville høre om der er nogle der har nogle bud til hvad der går galt, og om det bare er windows lommeregneren
nå men så regnede jeg videre i bogstaver og
vi ved at for punktet x = 15 er f(x) 40
og vi ved at a = e^(ln(1/2)/(15_m)
så f(x) = b* a^x
i vores tilfælde
40 = b * (e ^(ln(1/2)/(15_m))^15
er mine udregninger rigtige, og har windows lommeregneren givet mig de rigtige svar ?
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=275240
X_1/2 = ln(1/2) /ln(a)
15_m = ln(1/2)/ln(a)
ln(a) = ln(1/2)/(15_m)....
jeg har regnet på det her, men har desværre ikke længere en lommeregner, tager ned og køber en imorgen, så bruger windows lommeregneren, den kan dog ikke skrive op på samme måde.
og må sige jeg har fået nogle mystiske tal.
ln(a) = ln(1/2)/(15_m) -> a = e^(ln(1/2)/(15_m))
men når jeg regner ln(1/2)/(15_m) ud får jeg
ln(1/2)/(15_m) = -0,046209812037329687294482141430545
e^-0,046209812037329687294482141430545 = -0,04620981203732968729448214143
jeg synes tallene virker enormt mærkelige, ville høre om der er nogle der har nogle bud til hvad der går galt, og om det bare er windows lommeregneren
nå men så regnede jeg videre i bogstaver og
vi ved at for punktet x = 15 er f(x) 40
og vi ved at a = e^(ln(1/2)/(15_m)
så f(x) = b* a^x
i vores tilfælde
40 = b * (e ^(ln(1/2)/(15_m))^15
er mine udregninger rigtige, og har windows lommeregneren givet mig de rigtige svar ?
Skriv et svar til: Blyindhold v. integral regnespørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
