Matematik

Nogle opgaver jeg har svært ved

07. november 2006 af knnico (Slettet)
Opg 1) En lineær funktion y =ax+b går gennem punkterne (2,6) og (5,4).
Opgave: Beregn en forskrift for funktionen.

Opg 2) Udregn følgene vha. potensregneregler:
1) a^3 * (a^-1)^2 * a^7
2) a^2 * 0,1^3 * 10^3 * a^0
3) a^5 / (a^2)^3

Opg 3) Bestem en ligning for den linje m, der går gennem A(2,-1), og som er parallel med linjen n bestem ved n: 2x-3y=5





Det er ikke fordi jeg er helt blank over for disse opgaver, men jeg vil bare gerne have en 100% rigtig aflevering

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

1) Start med at bruge formlen til at finde a..
(y2 - y1) / (x2 - x1)
Udregn herefter b ved at sætte et af dine koordinatpar ind på y og x's plads i ligningen Y = ax+b, samtidig med at du sætter din fundne a værdi ind på a's plads..

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

ad 1: Hvilken formel kender du, der kan udregne en hældning ud fra to punkter?

ad 2: prøv at slå op i din mat bog eller formelsamling og se på de eksempler de giver - måske giver det et hint?

Skal nok hjælpe.. du siger du ikke er helt blank, hvad foreslår du?

Øv dig i at slå op i din mat.bog. Svarene kan ret så sikkert findes i den (meget godt at kunne til eksamen :) )

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2006 af mathon

3)
n: 2x-3y=5 har normalvektor (2,-3)
eller

isoler y i ligningen, så du har den på formen

y = ax+b, så du kan "se" hældningskoefficienten

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

#3 og benyt derefter hældningen i den paralelle linje også (de er jo paralelle og har derfor samme hældning )

Svar #5
07. november 2006 af knnico (Slettet)

#1: Men hvad vil det sige så sige at beregne en forskrift? Jeg kan godt finde a og b, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal komme videre derfra...

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

#5 .. Hvis du har begeregnet a og b så har du jo også beregnet forskriften! :)

Sæt dine fundne a og b værdier ind i udtrykket for en lineær funktion så der fx kommer til at stå:
y = 2x + 5 -> alt efter hvad dine a og b værdier er blevet.. :)

Svar #7
07. november 2006 af knnico (Slettet)

#6
Ok ok
dvs.
(2,6) (5,4)

((6*2) - (4*1)) / ((2*2) - (2*1))
(12-4) / (4-2)
8/2
a=4

6=(4*2)+b
6=8+b
6-8=b
b=-2

y=4x+(-2) ??



Opg 2)
a^3 * (a^-1)^2 * a^7

(a^3 * a^-2) * a^7

a^1 * a^7

a^8 ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

nej, jeg tror du har misforstået formlen for a..
a=(y2-y1)/(x2-x1)
1 og 2 indikerer koordinatpar, da de skal stå parvis overhinanden

eks: P1(2,6) P2(5,4)
a= (4-6)/(5-2)= -2/3 - du kan NU benytte sig af samme framgangsmåde til at finde b..

opg2) ja:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

#7 formlen skulle meget gerne sige dig noget (1 og 2 står med sænket skrift) - ellers tror jeg du bliver nødt til at læse lidt ekstra på det..

Skriv et svar til: Nogle opgaver jeg har svært ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.