Matematik

Differentialligninger

08. november 2006 af brunekage (Slettet)
Jeg har sværet med differentialligninger. Hjælp mig!

Angiv den fuldstændig løsning til differentialligningen
d^2y/dx^2=4y

Bestem til differentialligningen
y'/y=8-y
den løsning f, for hvilken f(0)=4

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af PinQoo (Slettet)

d^2y/dx^2=k^2y

så er den fuldstændige løsning = c1*e^kx + c2*e^-kx

så finder du bare k i dit tilfælde og så sætter du det ind i ovenstående ligning og så har du den fuldstændige løsning

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2006 af PinQoo (Slettet)

hvis du har en formel og tabel samling så bruger du formel 195 til at løse den anden ligning, da y'/y=8-y
kan omskrives til y´ = y(8-y)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2015 af jens12234 (Slettet)

Er der nogle som kan forklare mig nærmere hvad man skal gøre med differentialligningen y'/y=8-y?


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.