Matematik
Koordinatsæt?
08. november 2006 af
Jelly (Slettet)
I et koordinatsystem er givet a =(2,-3). Om en vektor b oplyses, at a*b=4 og a*b(hat) = -19
Bestem koordinatsættet for vektor b.
Er der nogle der kan komme med hints til opgaven.
På forhånd tak!
Bestem koordinatsættet for vektor b.
Er der nogle der kan komme med hints til opgaven.
På forhånd tak!
Svar #1
08. november 2006 af Sentinox (Slettet)
To ligninger med 2 ubekendte...
kald elementerne i b f.eks. b = [b1,b2], og dan de søgte prikprodukter, og løs de to ligninger med hensyn til de ubekendte (b1 og b2).
Her antaget at * betyder skalarprodukt.
//Sentinox
kald elementerne i b f.eks. b = [b1,b2], og dan de søgte prikprodukter, og løs de to ligninger med hensyn til de ubekendte (b1 og b2).
Her antaget at * betyder skalarprodukt.
//Sentinox
Svar #2
08. november 2006 af Jelly (Slettet)
ja * er skalarproduktet.
Kan nogle muligvis vise mig starten af hvordan man løser opgaven, kan umiddelbart ikke opstille det som der skrives i #1.
Det vil hjælpe mig meget på forståelsen!
På forhånd tak!
Kan nogle muligvis vise mig starten af hvordan man løser opgaven, kan umiddelbart ikke opstille det som der skrives i #1.
Det vil hjælpe mig meget på forståelsen!
På forhånd tak!
Svar #3
08. november 2006 af allan_sim
#2.
Hvis vi kalder vektoren b=[b1,b2] som foreslået i #1, så er b(hat)=[-b2,b1], og dine oplysninger giver dig følgende ligninger:
a*b = 4
2b1 - 3b2 = 4
a*b(hat) = -19
-2b2 - 3b1 = -19
Her er tale om to ligninger med to ubekendte. Løs dette ligningssystem for at finde b1 og b2 og dermed vektor b.
Hvis vi kalder vektoren b=[b1,b2] som foreslået i #1, så er b(hat)=[-b2,b1], og dine oplysninger giver dig følgende ligninger:
a*b = 4
2b1 - 3b2 = 4
a*b(hat) = -19
-2b2 - 3b1 = -19
Her er tale om to ligninger med to ubekendte. Løs dette ligningssystem for at finde b1 og b2 og dermed vektor b.
Skriv et svar til: Koordinatsæt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
