Matematik
parabler + toppunkt
09. november 2006 af
gittemaja (Slettet)
jeg skal bestemme toppunktet og skitsere en parabel og jeg har
a=1
b=-1
c=2
toppunktet findes ved at sige -b / 2a
1 / 2 = 0.5
men hvordan skitserer jeg den? hvad betyder a, b og c for punkterne på grafen, hvor ligger de?
a=1
b=-1
c=2
toppunktet findes ved at sige -b / 2a
1 / 2 = 0.5
men hvordan skitserer jeg den? hvad betyder a, b og c for punkterne på grafen, hvor ligger de?
Svar #1
09. november 2006 af Lurch (Slettet)
jeg vil anbefale dig du forskellige x-værdier ind i formlen for din parabel og finder de tilhørende y-værdier. Så kan du tage nogle omkring dit toppunkt og plotte dem ind i din skitse
Svar #2
09. november 2006 af mathon
1) hvad er a og b og c for noget?
2) hvordan ser den almene ligning for en parabel ud?
3) hvor mange koordinater har parablens toppunkt?
4) stritter parablens grene op eller ned?
5) har parablen maksimum eller minimum?
6) behøver mine støttepunkter at ligge lige tæt alle steder?
7) passer 1) - 6) sammen i en helhed, så jeg kan skaffe mig overblik?
2) hvordan ser den almene ligning for en parabel ud?
3) hvor mange koordinater har parablens toppunkt?
4) stritter parablens grene op eller ned?
5) har parablen maksimum eller minimum?
6) behøver mine støttepunkter at ligge lige tæt alle steder?
7) passer 1) - 6) sammen i en helhed, så jeg kan skaffe mig overblik?
Skriv et svar til: parabler + toppunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
