Matematik

integral

09. november 2006 af skallerup (Slettet)
jeg skal bare finde ud af hvordan man regner denne opgave på lommeregner:

a: 0 B: 1 2x+3/x^3+3x+7 dx

Hvordan taster jeg den ind på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Nu bruger jeg ikke selv en lommeregner i dagligdagen, så jeg kan ikke hjælpe dig med opgaven, men du bliver nødt til at oplyse hvilken lommeregner du bruger, hvis andre skal have en chance for at hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2006 af CrackerBoy (Slettet)

Kommer an på hvilken lommeregner du har :D

Svar #3
09. november 2006 af skallerup (Slettet)

ti-84. Ved ikke om det hjælper!?

Svar #4
09. november 2006 af skallerup (Slettet)

ved i ellers hvordan man udregner den?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Ja! Du bruger bare at Riemannintegraler er lineære. Hvis dette ikke siger dig så meget, kan jeg fortælle dig at det betyder at

S[c_1*f_1(x) + c_2*f_2(x) + ... + c_n*f_n(x)]dx
= c_1*S[f_1(x)]dx + c_2*S[f_2(x)]dx + ... + c_n*S[f_n(x)]dx

hvor c_1, c_2, ..., c_n er konstanter og f_1, f_2, ..., f_n er funktioner af x.

I dit tilfælde har du

S[2x + 3/x³ + 3x + 7]dx
= S[5x + 3/x³ + 7]dx
= 5*S[x]dx + 3*S[1/x³]dx + 7*S[1]dx

Svar #6
09. november 2006 af skallerup (Slettet)

øh jeg må indrømme at det ser lidt forvirrende ud. Jeg har min funktion. Så finder du integralet som er:

5x + 3/x³ + 7]dx ??

Svar #7
09. november 2006 af skallerup (Slettet)

jeg tror at jeg har fundet et ret stort problem. Der skal vel være parantes rundt om tæller og nævner!?

a: 0 B: 1 (2x+3)/(x^3+3x+7) dx

Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.