Matematik
Hvad er radius i de to cirkler?
10. november 2006 af
HansHenrik (Slettet)
To cirkler med samme centrum, danner en cirkelring med en bredde på 15mm og et areal på 1 dm2.
Hvad er radius i de to koncentriske cirkler, der danner cirkelringen?
Hvad er radius i de to koncentriske cirkler, der danner cirkelringen?
Svar #2
10. november 2006 af mathon
pi*R^2-pi*r^2=A....(og da R-r=1.5_cm)
pi*[R^2-r^2] = A
pi*[(R+r)(R-r)] = A
pi*[(r+1.5_cm + r)*1.5_cm] = A ....(og da 1_dm^2=100_cm^2)
pi*[2r+1.5_cm )*1.5_cm] = 100_cm^2, hvoraf
du først beregner r
og
siden R af R-r=1.5_cm
pi*[R^2-r^2] = A
pi*[(R+r)(R-r)] = A
pi*[(r+1.5_cm + r)*1.5_cm] = A ....(og da 1_dm^2=100_cm^2)
pi*[2r+1.5_cm )*1.5_cm] = 100_cm^2, hvoraf
du først beregner r
og
siden R af R-r=1.5_cm
Svar #5
10. november 2006 af mathon
pi*[(2r+1.5_cm )*1.5_cm] = 100_cm^2, hvoraf
skrevet uden enheder
pi*(2r+1.5)*1.5 = 100, hvoraf
2r+1.5 = 100/(pi*1.5)
2r = 100/(pi*1.5)-1.5
r = [100/(pi*1.5)-1.5]/2.....
skrevet uden enheder
pi*(2r+1.5)*1.5 = 100, hvoraf
2r+1.5 = 100/(pi*1.5)
2r = 100/(pi*1.5)-1.5
r = [100/(pi*1.5)-1.5]/2.....
Svar #7
10. november 2006 af HansHenrik (Slettet)
r = 9,86571
R = 9,86571 + 1,5 = 11,36571
Bevis:
Areal r: 3,14*9,865712 = 305,623cm2
Areal R: 3,14*11.365712 = 405,623cm2
R = 9,86571 + 1,5 = 11,36571
Bevis:
Areal r: 3,14*9,865712 = 305,623cm2
Areal R: 3,14*11.365712 = 405,623cm2
Skriv et svar til: Hvad er radius i de to cirkler?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
