Fysik
Inertimoment
10. november 2006 af
DWT (Slettet)
Hey kloge hoveder,
Hvordan findes inertimomentet af en hul cylinder med z-aksen placeret gennem centrum i begge ender?
Givet er:
Masse = 175 kg
Længden = 0,8 m
Radius = 0,4 m
Indre radius = 0,39
På forhånd tak
Hvordan findes inertimomentet af en hul cylinder med z-aksen placeret gennem centrum i begge ender?
Givet er:
Masse = 175 kg
Længden = 0,8 m
Radius = 0,4 m
Indre radius = 0,39
På forhånd tak
Svar #4
10. november 2006 af DWT (Slettet)
Har du nogen ideer til, hvordan man finder inertimomentet i dette tilfælde?
Svar #6
10. november 2006 af fixer (Slettet)
Inertimomenter for sammensatte legemer bestemmes som summen af inertimomenter af enkelte bestanddele. Rent praktisk splitter man legemet op i bestanddele, hvis inertimomenter man kender (stænger, cylindre, kugler,...) eventuelt kombineret med hjælpesætninger såsom parallel-akse-teoremet (Steiners sætning).
I det konkrete tilfælde er det oplagt at inddele legemet i en hul cylinder med z-aksen som længdeakse og en cirkelskive med z-aksen gennem centeret. Inertimomentet af det sammensatte legeme er summen af enkeltinertimomenterne for disse to dele. De kan slås op i enhver inertimomenttabel.
At det rent faktisk forholder sig således ses umiddelbart af definitionen på inertimomentet: den er netop summen af bidrag fra infinitesimale enkeltelementer.
I det konkrete tilfælde er det oplagt at inddele legemet i en hul cylinder med z-aksen som længdeakse og en cirkelskive med z-aksen gennem centeret. Inertimomentet af det sammensatte legeme er summen af enkeltinertimomenterne for disse to dele. De kan slås op i enhver inertimomenttabel.
At det rent faktisk forholder sig således ses umiddelbart af definitionen på inertimomentet: den er netop summen af bidrag fra infinitesimale enkeltelementer.
Svar #7
11. november 2006 af DWT (Slettet)
Ja selvfølgelig, det siger sig selv... Men tusind tak - det har generet mig hele dagen igår. . .
Skriv et svar til: Inertimoment
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
