Fysik

Stød (impulsbevarelse)

12. november 2006 af viggojensens (Slettet)
Hey..
Jeg laver et forsøg hvor en kugle skal kære ned af en bane. Denne bane står på et bord, dvs. kuglen rammer på gulvet.
Jeg skal beregne kuglens hastighed..
Jeg ved hvor langt ude kuglen rammer... = 22,5cm. (x)
Og jeg ved hvad kuglen vejr... = 28,27g. (g)
Og jeg kender bordets højde... = 89,7cm (h)

For at finde farten bruger jeg denne formel:

v=x*sqrt(g/(2*h))

Jeg får en hastighed på 0,028m/s.... kan det virkelig passe? er det realistisk? og passer det med mine enheder i formlen? (har lavet det om til kg og m)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af Lurch (Slettet)

Opgaven er meget uklar.
Kuglen ruller afsted på et bord, hvorefter den falder ud over bordkanten? Kuglen rammer derefter x=22,5cm fra bordkanten i vandret retning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2006 af Lurch (Slettet)

Hvis du mener det jeg skrev´, er din formel rigtig. Igennem den finder du den vandrette kuglehastighed som kuglen har.
Du har dog regnet forkert, jeg får
v = 0,53 m/s = 1,9 km/t

Det virker rimelig realistisk. Den når kun at bevæge sig omkring 20cm fra bordet, det er sgu ikke så langt :)

Svar #3
12. november 2006 af viggojensens (Slettet)

hmm.. hvordan ser din udregning ud?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2006 af Lurch (Slettet)

v=0,225m * sqrt(9,82 m/s^2/(2*0,897m)) = 0,53 m/s

Svar #5
12. november 2006 af viggojensens (Slettet)

hmm.. hvad med kuglens vægt?.. den har vel også en indflydelse? oder was..

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2006 af Lurch (Slettet)

nix. den indgår jo heller ikke i formlen.
MAssen betyder intet, da ting falder lige hurtigt i tyngdefeltet, uafhængigt af deres masse.

Svar #7
12. november 2006 af viggojensens (Slettet)

ok.. :O... så forstår jeg da slet ikke hvorfor vi skulle veje kuglen?!?!.. men fair nok.. tak..

Skriv et svar til: Stød (impulsbevarelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.